Polsko – Hiszpańska Izba Gospodarcza zaprasza 12 maja 2021 o godz. 10.00 na bezpłatne webinarium: jak skutecznie podpisywać dokumenty – praktyczne i techniczne aspekty zastosowania e-podpisów i e-dokumentów w przedsiębiorstwie.
Podczas spotkania organizowanego wspólnie przez Asseco Data Systems wraz z firmą doradczą Olesiński & Wspólnicy usłyszeć będzie można o praktycznych i technicznych aspektach związanych z podpisami elektronicznymi czy wykorzystaniem podpisów elektronicznych w procesie digitalizacji firmy.
Co zyskasz biorąc udział w wydarzeniu?
Podczas spotkania dowiesz się:
- Czym jest a czym nie jest podpis elektroniczny i jakie jest o nim wyobrażenie.
- Rodzaje e-podpisów w ujęciu prawnym oraz formy czynności, przy których można używać e-podpisu.
- Co zapewnia stosowanie e-podpisu i jakie osiągamy dzięki temu wymierne korzyści.
- E-podpisy przechowywane na karcie lub w chmurze oraz zalety korzystania z poszczególnych rozwiązań.
- W jaki sposób możemy rozpoznać dokumenty podpisane elektronicznie.
- W jaki sposób można podpisać dokument w formie elektronicznej.
- Praktyczne aspekty stosowania e-podpisów w ujęciu prawnym oraz walor dowodowy e-dokumentów w sądzie.
- Wykorzystanie podpisu w procesach paperless.
- Obszary digitalizacji – gdzie najłatwiej zrezygnować z papierowych dokumentów (umowy, obszar HR, sprawy korporacyjne i inne).
- Zastosowanie znacznika czasu przy składaniu podpisu jako dobra praktyka przy podpisywaniu.
- Jakich działań może wymagać digitalizacja oraz jakich usług poszukują przedsiębiorcy.
Jak zarejestrować się na spotkanie?
By wziąć udział w wydarzeniu należy wypełnić formularz rejestracyjny, który znajduje się tutaj. Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do odrzucenia zgłoszeń od podmiotów o profilach konkurencyjnych.
Gdzie można uzyskać więcej informacji?
Więcej informacji na temat spotkania może udzielić:
Pani Monika Wasążnik
Polsko – Hiszpańska Izba Gospodarcza
tel. 22 630 94 11
e-mail: m.wasaznik@phig.pl
www.phig.pl
źródło: Krajowa Izba Gospodarcza