Konferencja Made for Restaurant 2021, edycja Fighters to zbiór wiedzy i doświadczeń najlepszych 20 restauratorów, którzy opowiadając swoje historie sukcesów i porażek w trakcie pandemii, przedstawią osobiste recepty na dostosowanie się. Ich nazwiska będą codziennie ujawniane na stronie konferencji. W ten sposób organizatorzy chcą podkreślić, że choć tylko jeden restaurator otrzyma tytuł Fightera 2021 roku, to wszyscy wyróżnieni zasługują na miano zwycięzców za codzienny trud i walkę o przetrwanie.
Szczególne miejsce w programie poświęcone będzie wsparciu miast – Gdyni i Krakowa – Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, dla których gastronomia to istotny fragment turystyki.
Restauratorzy powalczą o stypendium biznesowe Made for Restaurant i tytuł prawdziwego ,,Fightera 2021 roku”. O tym, kto zostanie zwycięzcą, zadecyduje Jury Profesjonalne oraz uczestnicy wydarzenia. Jednak nie rywalizacja i nagrody będą w centrum uwagi, tylko przedsiębiorcy prezentujący swoje sukcesy i porażki z ostatniego roku, które mogą pomóc innym z branży rozwinąć się lub utrzymać na powierzchni. Udział w konferencji jest całkowicie bezpłatny, jednak obowiązuje wcześniejsza rejestracja. Wydarzenie pod hasłem „Fighters” odbędzie się w formule on-line.
Co jeszcze w programie?
Jak zmieniła się gastronomia od marca 2020 r.? Jak w trudnych warunkach dostrzec perspektywy na rozwój? Jakich zmian możemy spodziewać się w gospodarce w najbliższych miesiącach? Podpowiedzą, m.in. Anna Czarczyńska z Akademii Leona Koźmińskiego, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Jarosław Uściński z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera w Warszawie oraz Agnieszka Małkiewicz z FOR Solutions, organizatorka konferencji Made for Restaurant. Dowiemy się też, jakie działania w najbliższym czasie planuje podjąć polski rząd i czy dotychczasowa pomoc to fikcja, czy szansa na ratunek.
Konferencja on-line to też kompendium praktycznych porad, jak przygotować się na restart, jak zaplanować pracę zespołu, jak dostosować nowe menu i jak przekonać gości, że restauracje są bezpieczne.
Prezentacje restauratorów zostaną podzielone na 5 bloków tematycznych, po których eksperci, m.in. Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska, Andrzej Drus z Transgourmet, Selgros Cash&Carry, Marcin Wajda z Winterhalter i John Gabrovic ze Stacji Food Hall i inni, wygłoszą biznesowe komentarze, wskazując na możliwe kroki rozwoju i rozwiązania, które mogą przynieść wymierne efekty.
Bezpłatna rezerwacja na wydarzenie daje Uczestnikom możliwość powrotu po 20 kwietnia do nagrań i materiałów pokonferencyjnych, które będą dostępne na platformie konferencyjnej Meeting 15 aż do 20 maja, czyli jeszcze przez miesiąc po wydarzeniu. Ponadto uczestnicy otrzymają e-raport będący przedłużeniem wystąpień ekspertów na temat prowadzenia działalności w czasie pandemii.
Kto otrzyma stypendium Made FOR Restaurant?
Podczas pierwszego etapu konkursu o stypendium biznesowe Made for Restaurant z wielu przesłanych ankiet zostało wyłonionych Top 20 Restauratorów, których prezentacje stanowią integralną część tegorocznych edycji konferencji. Opisując swoje historie, lokal i zespół przed pandemią, w trakcie lockdownów, podczas ograniczonej działalności w wakacje i teraz, restauratorzy w ankiecie mieli za zadanie udowodnić, dlaczego zasługują na miano nowych liderów branży. Następnie spośród 20 najlepszych zgłoszeń, jury składające się z organizatora konferencji – For Solutions, partnerów wydarzenia, przedstawicieli branży i Uczestników konferencji, wybierze FIGHTERA 2021 roku. Otrzyma on tytuł najlepszego Restauratora Roku, 5 000 zł w gotówce i 2 000 zł w bonach zakupowych do sklepów Selgros Cash&Cerry, roczny abonament na system do rezerwacji MojStolik.pl z tabletem Lenovo oraz wsparcie marketingowe restauracji. Zwycięzca może być tylko jeden, jednak organizatorzy przewidzieli też nagrody specjalne. Głównym celem konkursu jest wspieranie wzajemnych relacji i pomoc gastronomii w trudnej sytuacji.
Więcej informacji o Konferencji oraz bezpłatna rejestracja na stronie TUTAJ.
Miasto Kraków - Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej 2019 jest miastem partnerskim konferencji Made For Restaurant 2021.
źródło: kraków.pl